Bronya

Materiali za termoizolacijo

Home Bronya Hydrophobisator

Z uporabo Bronya Hydrophobisatorja se skoraj v popolnosti odstrani fenomen kapilarne vlage. Znatno zmanjšamo vpijanje vlage v zidove, pode in strehe, ki so direktno izpostavljeni vodi.

 

Hkrati Bronya Hydrophisator ne zamnjšuje parapropustnosti materialov na katere jo nanesemo. Na površini teh materialov se oblikuje zelo tanek sloj polimera, ki, kadar je izpostavljen vlagi, zapre pore materiala in ne dopusti več prodiranja vlage v material. Hidrofobizacija preprečuje pojav cvetenja na zidovih, povečuje obstojnost površin, praktično odpravi pojav glivic in plesni, hkrati pa ohrani paroprepustnost.

 

Trenutno imamo na tržišču kar nekaj hidroizolacijskih proizvodov vodonepropustnih materialov, ki jih nanesemo na opeko, beton in druge gradbene površine. Vendar pa imajo ti proizvodi visoko toplotno kapaciteto, kar pa zelo slabo vpliva na termoizolacijske lastnosti.

 

Bronya Hydrophobisator, v kombinaciji z Bronya termoizolacijskimi premazi (Anticor, Classic, Facade, Light) odlično vpliva na skupne termoizolacijske karakteristike, hkrati pa znatno podaljšuje obdobje zaščite teh površin.

 

Lastnosti:

  • ne spreminja izgleda materiala, ker je prozorna,
  • ohrani paroprepustnost,
  • materialu da vodoodbojne lastnosti,
  • materialu povečuje odpornost proti zmrzali,
  • preprečuje kontaminacijo in pojav glivičnih oblik in cvetenja,
  • nudi zaščito od kapilarne vlage najmanj 10 let.

Bronya Hydrophobisator oblikuje efekt vodoodbojnosti celo na izrazito poroznih materialih, kot je porobeton (ali siporex):

Poglejte video, ki prikazuje učinkovitost Bronya Hydrophobisatora na porobetonu. Prvi blok porobetona nima nobenega premaza, drugi pa je premazan Bronya Hydrophobisatorom. Tretji blok je premazan enim sloje Bronye Facade, na katerega je nanešen tudi premaz Bronya Hydrophobisatora:

 

Dostopen je v pakiranjih po 10 litrov, ima obliko malo gostejše vode, je neprozoren in ga lahko nanašamo s čopičem ali razpršilko.