Bronya

Materiali za termoizolacijo

Home O tehnologiji

Inovacije

Volgograd Innovation Resource Center (V.I.R.C) iz Rusije je s pomočjo ruskih znanstvenikov razvil inovativen proizvod oz. premaz, ki ima izredne izolacijske lastnosti. Razvili so TEKOČI KERAMIČNI MATERIAL za toplotno izolacijo različnih materialov in površin s komercialnim imenom BRONYA.

 

Pri razvoju so upoštevali razvoj in prednosti NANOTEHNOLOGIJ IN NANODELCEV, s tem pa so dosegli, da ima premaz debeline 1mm primerljive izolacijske lastnosti kot 5 cm kamene/steklene volne ali stiroporja.

 

Poleg neverjetnih izolacijskih lastnosti ima ta material tudi izredne paropropustne lastnosti, elastičnost, vodno neprepustnost in v izvedenkah tudi nudi ognjezaščito ter ima antikorozivne lastnosti.

 

Z upoštevanjem teh lastnosti Bronya na tržišču praktično nima prave konkurence!

 

ISO 9001-2015

Bronya termoizolacijski proizvodi imajo številne certifikate in zadovoljujejo zelo stroge tehnične kriterije in zahteve. Poleg tega  V.I.R.C zagotavlja stabilnost kvalitete Bronya izdelkov. Le-te imajo pridobljen certifikat ISO 9001-2015 za proces upravljanja kvalitete proizvodnje, kar garantira stalno kvaliteto proizvodov v skladu z navedenimi specifikacijami.

 

Bronya materiali

Tekoča keramična termoizolacija je sestavljena iz visoko kvalitetnega veziva, posebne zmesi stabilizatorjev in super finih – nanokeramičknih mikrosfer, to je kroglic, ki so  napolnjene z razredčenim zrakom. V to osnovno zmes so dodani specialni dodatki, ki preprečujejo pojav korozije na kovinah in pojav glivic na betonskih površinah, ki so izpostavljene visoki vlagi.

 

Taka kombinacija uporabljenih materialov naredi premaz lahek, fleksibilen, raztegljiv in odlično oprijemljiv na zelo različne površine.

 

Po sestavi je nano izolativni premaz Bronya zelo podoben običajni barvi oz. premazu za kitanje sten. V osnovi je bele barve in nekoliko gostejši, možno pa mu je dodati barvne pigmente in ga tako obarvati po želji.

 

Bronya se na površine lahko nanaša s čopiči ali kompresorskimi pištolami za nanos gostejših premazov na površine.

 

Po nanosu in sušenju se na površini oblikuje elastičen polimerni film (plast) s posebnimi in unikatnimi termo izolacijskimi in antikorozivnimi lastnostmi. Unikatne termoizolacijske lastnosti so posledica odličnih izolacijskih lastnosti razredčenega zraka v nanokeramičnih kroglicah, ki so sestavni del nanešenega premaza.

 

MOŽNOSTI UPORABE BRONYA PREMAZOV

Tekoča keramična termoizolacija je material posebnih lastnosti za toplotno izolacijo zunanjih in notranjih zidov, kopalnic, streh, stropov in podov, kleti, zaklonišč, garaž, okenskih špalet, cevi za toplo in hladno vodo, prezračevalnih kanalov, parovodnih napeljav, napeljav v rafinerijah, napeljav v podjetjih, cistern, avtodomov, hladilnikov, bivalnih in hladilnih kontejnerjev, skratka povsod, kjer je potrebno ali zaželeno zaščiti ali toplotno izolirati zunanjo ali notranjo površino.

 

BRONYA premazi se uporabljajo za:

 

 • Toplotno izolacijo zunanjih sten – fasad
 • Toplotno izolacijo fasad starejših hiš in objektov
 • Toplotno izolacijo ZVKD zaščitenih fasad
 • Toplotno izolacijo notranjih sten
 • Toplotno izolacijo sten v vlažnih prostorih – kopalnicah, kleteh, garažah, podzemnih objektih – še posebej tam, kjer je možen pojav vlage in plesni
 • Toplotno izolacijo toplotnih mostov: preklade, betonski stebri, terase, balkoni, špalete
 • Toplotno izolacijo betonskih sten in stavb
 • Toplotno izolacijo kovinskih sten proizvodnih hal
 • Toplotno in vodo neprepustno oz. hidroizolacijo ravnih/poševnih streh in teras na stanovanjskih, poslovnih, turističnih in industrijskih objektih
 • Toplotno izolacijo transportnih sredstev: notranji prostori kombiniranih vozil, hladilniki
 • Toplotno izolacijo kontejnerjev, avtodomov, prikolic
 • Toplotno in antikorozivno izolacijo različnih toplovodnih ter parovodnih inštalacij
 • Toplotno in antikorozivno izolacijo hladnovodnih napeljav z dodatnim učinkom preprečevanja kondenzacije vode na površini
 • Toplotno in antikorozivno izolacijo prezračevalnih kanalov v prezračevalnih in hladilnih sistemih z dodatnim učinkom preprečevanja kondenzacije vode na površini in zmanjšanja volumna, ki jih imajo sedanji izolativni sistemi
 • Toplotno in hidro izolacijo cistern, rezervoarjev in domačih bazenov
 • Ognjevarno zaščito različnih površin: kovinskih, lesenih, drugih
 • Toplotno in vodo neprepustno notranjo hidroizolacijo vodnih rezervoarjev, domačih bazenov, pri čemer Bronya premaz nadomesti vodo neprepustno folijo saj praktično ustvari film čez površino, kjer je nanešena.

 

Bronya se uporablja za preprečevanje pojava kondenzacije in posledično nastajanja korozije na inštalacijah za hladno vodo in za zmanjšanje toplotnih izgub na sistemih ogrevanja.

 

Bronya termoizolacija se uporablja v območjih uporabe od -60ºC do +250ºC.

 

Bronya termoizolacija zadrži izolativne lastnosti na zunanjih površinah najmanj 15 let, na notranjih pa najmanj 25 let.