Bronya

Materiali za termoizolacijo

Home Bronya Light

Toplotna izolacija Bronya Light ima več funkcij: uporabljamo jo kot kit, kjer poravnava površino, izolira toplotno in zvočno, preprečuje pojav plesni in kondenza na spojih gradbenih konstrukcij.

 

Bronya Light ima zelo visoke termoizolacijske karakteristike, precej boljše kot jih imajo standardni tipi termoizolacij.

 

Bronya Light se nanaša v zaključnih gradbenih delih in na površine, ki jih je potrebno izravnati, npr. na notranje ali zunanje stene iz betona, opeke, porobetona, gips plošč itd. Pri tem imajo površine lahko temperaturo med -60°C do 120 °C.

 

Na Bronyo Light kit pri izolaciji zunanjih površin nato nanesemo termoizolacijski premaz Bronya Classic ali Bronya Facade.

 

Več o prednostih Bronya termoizolacijskih premazih lahko vidite na Bronya proizvodi.

 

Navodila o pripravi Bronye je potrebno upoštevati. Potrebno je upoštevati tudi navodila o transportu in skladiščenju Bronye, ker v nasprotnem primeru ne moremo garantirati, da bo ohranila svoje karakteristike izolacijskega materiala.

Pred uporabo Bronya Light kita je potrebno pripraviti površino za boljši oprijem in kar najmanjšo porabo kita.

 

Betonske površine

Površino očistite raznih delcev, prahu in umazanije. Potencialne razpoke zapolnite z malto ali cementnim polnilom. Površino premažite z Bronya prajmerom (1-2 sloja), da zagotovite boljšo penetracijo kita v material, na katerega ga boste nanesli.

 

Opečnate površine

Da bi zagotovili dober oprijem kita, površine očistite morebitne soli, ki je nastala s karbonizacijo  skozi leta. Prav tako s površine očistite stare barve in jo razkužite npr. z biocidom. Nato površino  premažite z Bronya prajmerom (1-2 sloja), da zagotovite boljšo penetracijo kita v material, na katerega ga boste nanesli.

 

Omet in malta
Površina mora biti suha, trdna, očiščena prahu, umazanije, mastnih madežev, nečistoč, bitumena, nepritrjenih ali slabo pritrjenih delcev in stare barve. Nato površino  premažite z Bronya prajmerom (1-2 sloja), da zagotovite boljšo penetracijo kita v material, na katerega ga boste nanesli.

 

Kovinske površine

Kovinske površine najprej očistimo rje.  Nato jo premažemo s prajmerjem, ki se uporablja za tretiranje kovinskih površin ali pa z 1-2 slojem Bronya Anticora.

Kit pripravite na naslednji način:

  • Najprej se prepričajte ali je bila posoda z Bronya Light pravilno zaprta in so bile varnostne nalepke nepoškodovane.

OPOZORILO: Kit vedno hranite v zaprti posodi.

  • Ko posodo odprete, vsebino mešajte z mešalnikom z največjo hitrostjo, najmanj 15 minut.

OPOZORILO: Mešanje z največjo hitrostjo mešalnika je dovoljeno in priporočeno SAMO za Bronyo Light!

 

Bronya Classic, Bronya Facade in Bronya Anticor se NE SMEJO mešati z veliko hitrostjo mešalnika!

 

Bronya light bo kmalu po začetku mešanja imela izgled homogene mase, vendar se ne zanašajte na vizualni izgled. Material mešajte po navodilih – najmanj 15 minut.

 

Z ročnim mešanjem, če tudi dolgotrajnim, ne boste mogli zagotoviti homogene strukture mase, zato priporočamo uporabo električnih mešalnikov.

 

Če je potrebno, lahko v maso dodate destilirano vodo, vendar ne več kot 5%.

 

Če želite na površini odstraniti kondenz ali plesen, materialu dodajte čim manj destilirane vode.

Bronja Light kit je potrebno skladiščiti v dobro zaprtih posodah in pri temperaturi od +5 ° C do +30 ° C ter do 80% vlagi zraka. Posode morajo biti zaščitene od direktne sončne svetlobe.

 

Posode transportirajte s katerim koli prevoznim sredstvom tako, da se ne morejo poškodovati, pri temperaturi nad +5 ° C in tako, da niso direktno izpostavljene sončnim žarkom.

 

Ko posodo odprete, porabite kit v roku 7 dni.

 

Če ne upoštevate teh navodil, lahko kit izgubi svoje lastnosti za kar pa dobavitelj ne more odgovarjati.

Za nanos na velike površine se priporoča uporaba airless kompresorjev za nanos barv ustreznega tipa (npr. Graco RTX 1500 i sl.). Bronya Light se lahko nanaša na površine temperature od 7°C do +60°C.

 

Površina mora biti suha in brez kondenza, ker se material redči z vodo. Čas potreben za sušenje pri sloju debeline do 3 mm je 24 ur pri temperaturi zraka nad + 7 °C.

 

Novi sloj lahko nanesemo šele, ko se predhodni popolnoma posuši.

 

Ne nanašajte debelejšega sloja, kot je priporočeno, ker lahko poči in se bodo pojavile razpoke. Kakšna bo debelina suhega sloja, je možno oceniti tako, da upoštevamo, da je debelina mokrega sloja, ko ga nanesemo, 10% večja, kot bo potem, ko se sloj posuši in iz njega izhlapi voda.

 

Na porabo materiala vpliva vrsta površine (materiala, ki ga kitamo) in način nanosa kita.